10 de gener de 2019 Editor Apadrina un tub

Valls acollirà l’exposició «Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre» aquest mes de gener

La mostra arriba a la capital de l’Alt Camp de la mà de la Diputació de Tarragona, la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls i l’Institut d’Estudis Vallencs

La Sala Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs acull, a partir d’aquest divendres 11 de gener a les 19h, l’exposició «Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre».

La mostra, que es podrà veure fins al 27 de gener com a prèvia a la celebració de la Candela i que ha estat coorganitzada per la Diputació de Tarragona, la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls i l’Institut d’Estudis Vallencs, s’inspira en el llibre del mateix nom escrit per Fina Anglès i Jordi Verges, on es relacionen els instruments de les comarques de Tarragona i els organistes, i on també s’expliquen les característiques d’aquest instrument, les singularitats catalanes respecte a d’altres indrets, el vocabulari propi, el detall d’alguns models i tot el que s’hi relaciona.

Tot això i el ventall cronològic que comprèn, del segle XV fins a l’actualitat, demostra l’interès i l’abast d’aquesta exposició sobre el patrimoni del nostre territori. Un inventari de notable interès i amb una doble funció: divulgar l’existència del patrimoni i facilitar als estudiosos i especialistes uns materials impagables en el món de la musicologia. Un treball exhaustiu i meticulós que mostra la riquesa d’aquest patrimoni i obliga a treballar de valent per fer que el valor i l’interès patrimonial d’aquestes joies íntimament vinculades a la nostra història sigui difós arreu.

La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants de la Diputació de Tarragona i en el cas vallenc comptarà també amb informació sobre el projecte de recuperació de l’orgue de Valls.