13 de desembre de 2018 Editor Apadrina un tub

Un dels tubs de la façana de l’orgue de Valls durà el nom de Pere Mialet

  • La seva filla, Esperança Mialet, ha formalitzat l’apadrinament del tub aquest migdia
  • Durà el nom de Pere Mialet i serà un dels de façana del futur instrument, previst pel 2021

Esperança Mialet, filla del periodista i autor Pere Mialet, ha apadrinat aquest migdia un tub de façana del futur orgue de la ciutat de Valls, que tindrà el nom del seu pare. La Comissió ciutadana de l’orgue de Valls ha volgut agrair-li l’apadrinament d’aquest tub, que es realitzarà amb una aportació de 12.000€.

Esperança Mialet ha expressat que la família ja feia temps que es plantejava apadrinar un tub del futur instrument, però que després de l’homenatge teatral al seu pare, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort, va decidir apadrinar un dels principals de la façana de l’orgue. La filla ha volgut recordar també que Pere Mialet va mobilitzar un gran nombre de vallencs fora vila amb motiu de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de l’any 1961 per tal de fer realitat la llàntia votiva, obra de Jaume Mercadé.

Aquest apadrinament és un dels més destacats, junts amb altres mecenes que ja han formalitzat els seus apadrinaments, d’entre tots el que ja ha fet realitat la campanya que va iniciar-se pels volts de la Candela d’enguany. El grup de treball espera seguir sumant suports i apadrinaments pel projecte de cara als propers mesos i durant aquest primer any.

Pere Mialet

Pere Mialet i Rabadà (Valls, 1900- Barcelona, 1968). Periodista de professió i literat, anà desenvolupant un ampli espectre de creació literària, de caràcter popular, amb especial dedicació als contes i a la novel·la curta, generalment basada en l’experiència personal. Mialet ocupà, a més, un espai de singular rellevància en el teatre català de la postguerra, en particular en el que afecta al teatre amateur. El periodisme català del primer terç del segle XX deu molt als periodistes que, com Pere Mialet, donaren sentit, substància i contingut a la premsa de Barcelona i, molt especialment, a l’efervescent premsa local i comarcal catalana de l’època.

Enguany es commemora el 50è aniversari de la seva mort i, amb aquest motiu, el Grup del Teatre Principal va realitzar fa uns mesos el muntatge d’homenatge «L’encàrrec», a partir de textos teatrals de l’autor, que es va representar a l’escenari del Teatre Principal.