21 de febrer de 2018 Editor Apadrina un tub

L’orgue de Valls ja compta amb més de 30 tubs apadrinats en només tres setmanes

  • Més d’una trentena de particulars, famílies i entitats ja han formalitzat les seves aportacions en la campanya de mecenatge i apadrinament de tubs de l’orgue
  • La comissió organitzadora va donar el tret de sortida a la campanya pels volts de la Candela i ja compta amb un número important de suports en només tres setmanes d’accions

Ja són més de trenta els tubs de l’orgue de Valls que han estat apadrinats durant les darreres tres setmanes per part de diversos particulars, entitats i famílies que han decidit participar i recolzar la campanya de mecenatge per fer realitat aquest projecte de recuperació d’un important instrument per al patrimoni, la música i la cultura de la nostra ciutat. Els diversos padrins han formalitzat les seves aportacions amb les butlletes i urnes per col·laborar en el projecte, que es poden trobar a les diverses parròquies de la ciutat i als taulells d’informació municipal de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina Municipal d’Informació Turística o la Biblioteca Carles Cardó.

Les aportacions s’han fixat a partir de 25 euros a l’any, amb un compromís de quatre anys. Amb aquesta quantitat es podrà apadrinar un tub petit interior (100 euros a repartir en quatre aportacions anuals) i, a canvi, es lliurarà al mecenes un diploma d’apadrinament i el seu nom figurarà en el llistat de tots els padrins del nou instrument que s’inclourà dins l’instrument com una càpsula del temps. Per als tubs mitjans i grans de l’interior de l’orgue s’ha establert una aportació de 300 i 500 euros respectivament.

Per als tubs de façana, a més del diploma d’apadrinament i de figurar al llistat de padrins, el nom del mecenes serà gravat a l’exterior del mateix tub. Per aquests tubs de façana s’han fixat les següents aportacions: 1.600 euros per als tubs petits situats entre torres; 3.000 per als tubs mitjans de les dues torres laterals; 5.000 per als tubs grans de la torre central; 12.000 per als tubs per a grans mecenes; i 25.000 euros per als tubs per a empreses col·laboradores.

Totes les donacions es podran desgravar en la declaració de l’IRPF (30% en el cas dels particulars i 35% per a empreses). Per participar-hi només cal omplir una de les butlletes i dipositar-la en qualsevol de les urnes disponibles.

La Comissió ciutadana de l’orgue de Valls va presentar el projecte de recuperació de l’orgue de Valls en un acte públic el passat 26 de gener al Teatre Principal, una iniciativa que, impulsada per diverses entitats i agents culturals i musicals de la ciutat, vol fer-se realitat les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021.

La Comissió ciutadana està treballant intensament en el projecte i donarà a conèixer més accions per incentivar a l’apadrinament del projecte en els propers mesos.