24 de gener de 2019 Editor Apadrina un tub

L’orgue de Valls encara els darrers dos anys del projecte amb un conjunt d’actes per la Candela

La signatura pública del contracte de construcció de l’instrument en serà l’acte central, juntament amb un concert benèfic al Teatre Principal i una entrega de diplomes als nous padrins

El futur instrument ha sumat 253 padrins al projecte en només un any

Quan només falten dos anys per les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela i, per tant, per a l’estrena del recuperat orgue de la ciutat, la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls ha preparat un seguit d’activitats aprofitant la celebració de la Candela d’enguany.

Després d’un any intens d’adhesions al procés de mecenatge, que van començar el gener de l’any passat, l’acte principal de tots els previstos per a la Candela d’enguany serà la signatura del contracte de construcció de l’instrument, que tindrà lloc el mateix dia 2 de febrer a les 11.15h a l’església de Sant Joan, un cop finalitzada la representació de la Moixiganga. L’acte comptarà amb la presència de representants de la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls, de l’empresa constructora (Gerhard Grenzing) i de les principals administracions que donen suport al projecte: l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona.

El vespre abans, vigília de la Candela, dia 1 de febrer a les 21h, el Teatre Principal de Valls acollirà un concert benèfic per recaptar fons pel projecte de recuperació. Sota el nom d’Il·lusions sonores, aquesta primera edició del concert per l’orgue reunirà el talent i el compromís social de tres referents del panorama musical vallenc. Meritxell Carbonell, flauta, Gabrielle Deakin, violoncel, professores de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard, Ekaterina Kàtcheff, piano, professora de música de l’Institut Narcís Oller. Oferiran un repertori molt atractiu amb obres de Ludwig van Beethoven, Wolfgang A. Mozart, Gabriel Fauré, Hector Villa-Lobos i Johann Sebastian Bach; amb alguna sorpresa afegida. L’acte compta amb el suport dels Amics de la Música. Les entrades per al concert es poden adquirir a partir d’avui mateix, 24 de gener, a les taquilles del Teatre Principal a un preu de 10€, així com a l’església de Sant Joan.

El darrer dels actes previstos, servirà per fer entrega de 65 nous diplomes als padrins de l’instrument que s’han sumat a la campanya de mecenatge des de la darrera entrega, realitzada amb motiu de la Festa Major de Sant Joan. L’acte comptarà també amb la presència de l’Ajuntament de Valls i la Diputació de Tarragona, com a institucions que hi donen suport. En total l’orgue de Valls compta, a data d’avui, amb un total de 253 padrins entre entitats, famílies, empreses i institucions.

Al mateix temps, l’exposició «Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre», que es pot veure a la Sala Sant Roc de l’Institut d’Estudis Vallencs i que explica el detall del projecte de l’orgue vallenc, es podrà visitar fins aquest diumenge 27 de gener.