9 de maig de 2018 apadrinauntub

El projecte de recuperació de l’orgue de Valls suma més de 80 tubs apadrinats i supera el llindar dels 100.000€ en aportacions

  • La comissió ciutadana de l’orgue de Valls ha presentat aquest migdia el balanç de la campanya de mecenatges i apadrinaments, que ja compta amb més de 80 tubs apadrinats i 100.000€ en aportacions
  • En només 3 mesos s’han completat unes 2/5 part de la campanya, que s’estendrà fins les properes Festes Decennals de la Candela de l’any 2021, horitzó del projecte

Avui migdia s’ha presentat als mitjans de comunicació el balanç actual de la campanya de mecenatge i apadrinament de tubs del projecte de recuperació de l’orgue de Valls.

Des del dia de la presentació del projecte, el passat 26 de gener, la campanya ha anat sumant suports i mecenes. Així, amb només dos mesos s’arribava ja a la xifra de més de 50 tubs apadrinats, amb un import total que ja superava llavors els 50.000€ en col·laboracions. Avui s’han actualitzat aquestes xifres que, en només un mes, han sumat suports fins als 80 tubs apadrinats i als 100.000€ en aportacions. Del total dels 80 tubs ja apadrinats hi figuren 67 particulars, 8 entitats o associacions i 5 empreses.

El projecte de recuperació de l’orgue de Valls està impulsat per una comissió ciutadana integrada per agents musicals, corals, escoles de música, entitats patrimonials, particulars, parròquia de Sant Joan i Ajuntament de Valls, amb el suport de la Diputació de Tarragona; i que treballen per fer realitat aquest projecte de cara a les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021.

Les butlletes i urnes per col·laborar en el projecte de recuperació de l’orgue de Valls es poden trobar a les diverses parròquies de la ciutat i als taulells d’informació municipal de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina Municipal d’Informació Turística o la Biblioteca Carles Cardó.

Les aportacions s’han fixat a partir de 25 euros a l’any, amb un compromís de quatre anys. Amb aquesta quantitat es pot apadrinar un tub petit interior (100 euros a repartir en quatre aportacions anuals) i, a canvi, es lliurarà al mecenes un diploma d’apadrinament i el seu nom figurarà en el llistat de tots els padrins del nou instrument que s’inclourà dins l’instrument. Per als tubs mitjans i grans de l’interior de l’orgue s’ha establert una aportació de 300 i 500 euros, respectivament.

Per als tubs de façana, a més del diploma d’apadrinament i de figurar al llistat de padrins, el nom del mecenes serà gravat a l’exterior del mateix tub. Per aquests tubs de façana s’han fixat les següents aportacions: 1.600 euros per als tubs petits situats entre torres; 3.000 per als tubs mitjans de les dues torres laterals; 5.000 per als tubs grans de la torre central; 12.000 per als tubs per a grans mecenes; i 25.000 euros per als tubs per a grans empreses col·laboradores.

Totes les donacions es podran desgravar en la declaració de l’IRPF (30% en el cas dels particulars i 35% per a empreses). Per participar-hi només cal omplir una de les butlletes i dipositar-la en qualsevol de les urnes disponibles.

FONT: Redacció Tac12. La campanya per l’orgue de Sant Joan de Valls supera els 100.000 euros. Tac12. [en línia] 2018
https://www.tac12.tv/valls/arxiu-valls/item/3659-la-campanya-per-l-orgue-de-sany-joan-supera-els-100-000-euros