19 de juny de 2018 Editor Apadrina un tub

Els primers padrins de l’orgue es reuneixen en un acte multitudinari a l’església de Sant Joan

  • Prop de 150 mecenes van rebre ahir els seus diplomes d’apadrinament en un acte presidit per mossèn Joan Àguila, el diputat Mateu Montserrat i l’alcalde de Valls, Albert Batet, i que va tenir lloc a la nau central de la parròquia de Sant Joan
  • En l’acte d’entrega hi van participar particulars, entitats i empreses col·laboradores, que van rebre un diploma d’apadrinament i un tub simbòlic del futur instrument

Ahir al vespre l’església de Sant Joan de Valls va acollir l’acte d’entrega de diplomes als primers padrins de l’orgue de Valls, amb motiu de la Festa Major de Sant Joan. L’entrega, prevista inicialment a la Capella dels Dolors, va haver de traslladar-se a la nau central del temple després de rebre totes les confirmacions d’assistència a l’acte, que van superar les previsions inicials, i on van participar prop de 150 dels més de 180 padrins actuals del nou instrument.

La sessió va servir per agrair als participants la seva col·laboració en el projecte de recuperació de l’orgue de la ciutat, en una vetllada on mossèn Joan Àguila, el diputat Mateu Montserrat i l’alcalde de Valls Albert Batet van fer entrega, un a un, dels diplomes i d’uns tubs simbòlics a cada un dels padrins. L’acte va acabar amb el parlament de totes tres institucions que donen suport al projecte (Parròquia de Sant Joan, Diputació de Tarragona i Ajuntament de Valls) i amb una foto conjunta i multitudinària a les escales de l’altar del temple de Sant Joan, amb tots els assistents a l’acte.

Entre els presents hi va destacar la presència de l’antic rector de Sant Joan i un dels promotors del projecte, mossèn Josep Bofarull, així com de diversos padrins de fora de la ciutat, vinguts des de Barcelona i altres ciutats del país especialment per l’ocasió. Famílies, particulars, entitats i empreses configuren la llarga llista de padrins guardonats ahir al vespre.

La comissió ciutadana de l’orgue de Valls compta actualment amb més de 150 tubs apadrinats, més de 180 mecenes i un total de més de 100.000€ en aportacions, xifra que preveu arribar als 150.000€ molt properament, fet que suposarà unes 3/5 parts del projecte de subscripció popular completades.