11 d'abril de 2018 Editor Apadrina un tub

Comerç de Valls se suma a l’apadrinament de tubs de l’orgue i col·laborarà activament en la difusió de la campanya

L’associació comercial ha acordat apadrinar un dels tubs gravats que integraran la façana de l’orgue de Valls, que té previst estrenar-se amb motiu de les Decennals de l’any 2021

Comerç de Valls participarà també de la campanya de difusió i mecenatge per la recuperació de l’orgue. Els comerços adherits que ho desitgin podran disposar d’unes urnes especials perquè els seus clients puguin dipositar-hi aportacions econòmiques.

Aquest migdia s’ha presentat als mitjans de comunicació l’acord de col·laboració entre Comerç de Valls i la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls. En l’acte, la presidenta de Comerç de Valls, Carme Sendra, i mossèn Joan Àguila, rector de la Parròquia de Sant Joan i president de la Comissió de l’orgue de Valls, han explicat que la junta de l’associació comercial ha acordat apadrinar un dels tubs gravats amb què comptarà la façana de l’instrument. Durant l’acte s’ha formalitzat l’entrega de la butlleta d’apadrinament per part de Comerç de Valls.

L’apadrinament d’aquest tub vindrà també acompanyat d’un suport actiu en la difusió de la campanya. D’aquesta manera, Comerç de Valls i la Comissió de l’orgue de Valls posaran a disposició de totes les botigues que vulguin participar-hi unes urnes per recollir aportacions econòmiques entre els clients i que avui s’han presentat als mitjans de comunicació. Sota l’eslògan «Cada moneda compta», els comerços participants podran fer difusió de la campanya entre els seus clients i recollir col·laboracions econòmiques que aniran destinades al projecte. Diversos materials gràfics i de difusió de la campanya acompanyaran aquestes urnes als comerços adherits.

Fa només unes setmanes la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls va anunciar que havia superat, en només dos mesos, el llindar dels 50 tubs apadrinats i 50.000€ en aportacions, un fet que suposa 1/5 part del total de la campanya a fer realitat fins les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021, moment en què es preveu inaugurar l’instrument. Així, la campanya, que va donar inici el passat 26 de gener al Teatre Principal, ja ha aconseguit l’apadrinament de més de 13 tubs de façana i 38 d’interiors.

Les darreres setmanes han estat diverses les persones, famílies, empreses, entitats i associacions que s’han sumat a l’apadrinament de tubs de l’orgue. El tenor vallenc Roger Padullés o l’Agrupació de Confraries i Germandats de la Setmana Santa de Valls son només alguns dels noms que ja donen suport al projecte i que s’han conegut els darrers dies, entre els molts que s’aniran donant a conèixer progressivament durant els propers mesos.

Les butlletes i urnes per col·laborar en el projecte de recuperació de l’orgue de Valls es poden trobar a les diverses parròquies de la ciutat i als taulells d’informació municipal de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina Municipal d’Informació Turística o la Biblioteca Carles Cardó.

Les aportacions s’han fixat a partir de 25 euros a l’any, amb un compromís de quatre anys. Amb aquesta quantitat es pot apadrinar un tub petit interior (100 euros a repartir en quatre aportacions anuals) i, a canvi, es lliurarà al mecenes un diploma d’apadrinament i el seu nom figurarà en el llistat de tots els padrins del nou instrument que s’inclourà dins l’instrument. Per als tubs mitjans i grans de l’interior de l’orgue s’ha establert una aportació de 300 i 500 euros, respectivament.

Per als tubs de façana, a més del diploma d’apadrinament i de figurar al llistat de padrins, el nom del mecenes serà gravat a l’exterior del mateix tub. Per aquests tubs de façana s’han fixat les següents aportacions: 1.600 euros per als tubs petits situats entre torres; 3.000 per als tubs mitjans de les dues torres laterals; 5.000 per als tubs grans de la torre central; 12.000 per als tubs per a grans mecenes; i 25.000 euros per als tubs per a grans empreses col·laboradores.

Totes les donacions es podran desgravar en la declaració de l’IRPF (30% en el cas dels particulars i 35% per a empreses). Per participar-hi només cal omplir una de les butlletes i dipositar-la en qualsevol de les urnes disponibles.