6 de febrer de 2018 Editor Apadrina un tub

Comença la campanya de mecenatge i apadrinament de tubs de l’orgue de Valls

  • Des de la setmana passada, les urnes per dipositar les butlletes de participació ja es poden trobar a les parròquies de Valls i als taulells d’informació municipal
  • La comissió organitzadora ha dissenyat una campanya de col·laboracions amb diversos imports i fraccionaments perquè tothom qui vulgui pugui participar-hi

El passat divendres 26 de gener la Comissió ciutadana de l’orgue de Valls va presentar en un acte al Teatre Principal el projecte de recuperació de l’orgue de Valls, una iniciativa que, impulsada per diverses entitats i agents culturals i musicals de la ciutat, vol fer-se realitat les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021.

Des de la setmana passada les butlletes i urnes per col·laborar en el projecte ja es poden trobar a les diverses parròquies de la ciutat i als taulells d’informació municipal de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, l’Oficina Municipal d’Informació Turística o la Biblioteca Carles Cardó.

Les aportacions s’han fixat a partir de 25 euros a l’any, amb un compromís de quatre anys. Amb aquesta quantitat es podrà apadrinar un tub petit interior (100 euros a repartir en quatre aportacions anuals) i, a canvi, es lliurarà al mecenes un diploma d’apadrinament i el seu nom figurarà en el llistat de tots els padrins del nou instrument que s’inclourà dins l’instrument com una càpsula del temps. Per als tubs mitjans i grans de l’interior de l’orgue s’ha establert una aportació de 300 i 500 euros respectivament.

Per als tubs de façana, a més del diploma d’apadrinament i de figurar al llistat de padrins, el nom del mecenes serà gravat a l’exterior del mateix tub. Per aquests tubs de façana s’han fixat les següents aportacions: 1.600 euros per als tubs petits situats entre torres; 3.000 per als tubs mitjans de les dues torres laterals; 5.000 per als tubs grans de la torre central; 12.000 per als tubs per a grans mecenes; i 25.000 euros per als tubs per a empreses col·laboradores.

Totes les donacions es podran desgravar en la declaració de l’IRPF (30% en el cas dels particulars i 35% per a empreses). Per participar-hi només cal omplir una de les butlletes i dipositar-la en qualsevol de les urnes disponibles.

La campanya de mecenatge i apadrinament de tubs, que ja ha començat a rebre els primers suports, es desenvoluparà activament durant els propers anys fins les Decennals del 2021.